Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Kötü Ses İle şarkı Söylemek :(
sesim pek iyi deil. gitarla ugrasmayı filan cok sewiyorum. ama sesim cok kötü sarkı söylemeye dahi korkuyorum artık. sadece ritim atsam söylemeden hiçbiseye benzemiyo. yasım 15 ergenlik filan diyenler cok ama gercekten inanasım gelmiyo artık. cünkü benim yasımda cok sewdigim bi arkadasımda gitar calıyo we sesi gercekten cok iyi. sesi düzeltmek icin yapılacak bisey warmı. dikkat edilmesi gerekenler egzersiz filan ? :/ söylerken sesimide kullanamıyorum neden bilmöiyorum ama yerinde bagıramıyorum weya ses degistirirken tamamen gidiyo. yardımlarınızı bekliyorum önerisi olan filan ? :/
5.01.2013 13:15:17, 23660 okunma, 32 cevap, erdemdemir yazdı
1.
kardeşim aynı sorun bendede vardı halende var yaklaşık 5-6 senedir gitar çalıyorum ama sesimi kullanamıyorum.bu yüzden sözsüz solo ağırlıklı şarkılara yöneldim.ortamda çalmak gerekince sesi güzel arkadaşlara ritim ile eşlik ediyorum.benim çözümüm böyle,güzel bir çözüm olursa hepimizde yararlanmış oluruz diğer arkadaşların fikirlerinden :)


antuhari | 5 Ocak 2013 Cumartesi 14:40
2.
Kardeşim kötü ses diye bir şey yoktur sesini kullanmayı bilmeyen insan vardır bu bir, ses te bir ensturmandır ne kadar çalışırsan okadar gelişir bu iki.Başlaman gereken egzersizi söyliyim, piyano ve ya orgun varsa daha yararlı olur ama gitarda mesela mi sesini vericeksin ağzınla mi sesini çıkarmaya çalışıcaksın sonra fa sonra fa# sonra sol teker teker her sesi ağzınla çıkartıcaksın(boğazını kullanarak değil konuşurmuş gibi) sesini notaya uydurmayı öğreniceksin ilk olarak ondan sonra ya şarkı söyleyerek yavaş yavaş sesine uygun ya da farklı egzersizler yaparak sesini geliştiriceksin.(Herkes ilk şarkı söylemeye başlarken aynı şekilde başlar biraz sabır biraz müzik kulağıyla şarkı söyleyemiyicek insan yoktur).


Kaan.Keskin | 5 Ocak 2013 Cumartesi 18:22
3.
benim sorunum sesim çok titriyormuş , tonlamalar iyiymiş ama çok titriyormuş(bu etrafımdakilerin görüşü) bunun için ne yapmalıyım


catalcaprensi | 5 Ocak 2013 Cumartesi 23:31
4.
15 yaşında iyi ses kötü ses olmaz . Güçlü ses güçsüz ses vardır. Şuan ergenlikten sesin felan çatallaşıyordur o dönemlerdesin 2 sene bekle ortamlarda çalı söyleme tek söyle. Çiğ yumurta gerçekten işe yarar haftada bir şekerle karıştır iç . Süt de iç boyun uzar.)

Sakın u
Bu yaşta ders alma sonra sesin oturduğunda boşa kürek çektiğini anlarsın. Daha yolun başındasın.dert etme bunları.


pontia | 6 Ocak 2013 Pazar 00:05
5.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

mustafalar | 6 Ocak 2013 Pazar 00:09
6.
Bende 15 yaşındayım sesimin güzel olduğunu söylüyorlar söyleyebiliyorum fakat ergenlik çağında pes tonlara rahat iner tizlere çıkamaz oldum.Kapo takmadan söyleyemiyorum.2-3 senem daha var sanrıım :/Arkadaşın dediği gibi ses güçsüz.


mustafalar | 6 Ocak 2013 Pazar 00:09
7.


o zaman sütü yumurtayla karıstırıyım ? :) tiksindirici geliyo ciğ yumurta :( katlanabilirmiyim bilmiyorum :)


erdemdemir | 6 Ocak 2013 Pazar 01:21
8.
15 yaşındaki kardeşlerim için söylüyorum çiğ yumurta falan okadarda gerekli değil konservatuara hazırlanmıyorsunuz sonuçta ama yaparım diyorsanız yapın, 2. olarakta şuan tam sesinin değişim dönemi bu dönemden sonra sesinin rengi tam olarak oturmaya başlıyıcak peslerde rahatım diyorsan belki bariton , dramatik bariton falan olucaksın sen şuan senin sesin neye gidiyorsa onlara çalış tiz şarkılara çalışma illa tiz şarkılara çalışıcam diyorsanda bikaç nota tranpoze et aşağı çek sesini , gırtlağını yıpratma bütün olay sesini düzgün kullanmakta, sesi titreyen arkadaşım için söylüyorum sende muhtemelen nefesini doğru yerlerde almıyorsundur ya da diyaframdan söylemeyip çok efor sarf ettiğin için böyle oluyordur. sizin şuan tek yapmanız sesini notaya uydurabiliyorsan yavaş yavaş şarkı çalışın tam hakim olun sesinizi terbiye edin sesini notaya uyduramıyorsanda dediğim gibi mi ver ağzınla mi çıkar yavaş yavaş olucak zaten merak etmeyin.


Kaan.Keskin | 6 Ocak 2013 Pazar 12:45
9.


Süt de iç boyun uzar. :)))))


gitaristt38 | 6 Ocak 2013 Pazar 15:02
10.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

batinhan | 6 Ocak 2013 Pazar 16:05
11.
ders alma demişsiniz, şan dersine kaç yaşında başlanmalıdır?


batinhan | 6 Ocak 2013 Pazar 16:05
12.


Ben arkadaşa katılmıyorum şuanda başlayabilirsin hocan zaten senin sesinin değişeceğini göz önünde bulundurarak çalılştırır seni.ama bana kalırsa ilk önce kendini geliştir belli bi seviyeye kadar ondan sonra çook ihtiyaç duyarsan git.


Kaan.Keskin | 6 Ocak 2013 Pazar 16:13
13.
Notaları gitarda basarak ağzından o sesi çıkarmaya çalış, kafan hep düz baksın sağa sola bakma, ayakta dur, notaları gittikçe tonlarını incelterek yap, benim de sesim o kadar iyi değil ancak taklitten sorun çıkmaz
bir dönem brütal vokal de yaptım oranın bir etkisi ile bozuldu tiz sesim onu düzeltmem lazım şimdi :)


elbeg | 6 Ocak 2013 Pazar 17:11
14.
yumurta sarısını çiğ çiğ içebilirsin bu sese iyi gelir ;)


ebruska | 6 Ocak 2013 Pazar 17:37
15.
bencede doğru yani ama yinede yoğurt sağlıklıdır :DDD


ebruska | 6 Ocak 2013 Pazar 17:39
16.
bende gitara yeni basladım . zaten baslamamın asıl sebebi sesime güvenmiş olmamdır .herseyden önce kendine güvenin olacak . benim sesimi okuldaki arkadaslarım cok beğeniyorlar özelliklede ingilizce şarkı söylerken :))))


ebruska | 6 Ocak 2013 Pazar 17:41
17.


bu kadar özgüvende biraz fazla sanki :D


Kaan.Keskin | 6 Ocak 2013 Pazar 17:55
18.
tabiki şan dersi alabilirsin. ama eğer konservatuvar düşünmüyorsan bu yaşta eğitimini alman pek anlamlı olmaz ettiğin masrafa ve zamana değmez. o açıdan dedim. 18 yaşına kadar bir gel hem oktavında genişler çok daha düzelir. o dönemde karar verirsin. şimdi içok erken olduğu için tavsiye etmedim yoksa gitmende bir engel yok. ama sen yinede bekle daha yolun başındasın, şimdilik tavsiyem bunlarla uğraşman yerine gitarını ilerlet hatta 2-3 yeni müzik aleti öğren.)


pontia | 6 Ocak 2013 Pazar 18:37
19.


suan arpej we ritim tamam akorlar cızırtısız basıyorum :) sadece ses sıkıntım yüksek :)


erdemdemir | 7 Ocak 2013 Pazartesi 13:46
20.
her ergenin sesi kötü olacak diye bir şey yok. kimi ergen kısa sürede atlatır kimi 20 yaşına kadar atlatamaz. bunu kabul etmelisin. enstrüman çalma yeteneğin varsa, ses kulağın iyiyse yorumun da iyi olur zaten. sana düşen beklemek. sesinin oturmasını beklemek.
ergenlik döneminde vücut uzuvları orantısız büyür. gırtlak da böyledir. ses kötü çıkar çünkü gırtlak kasları orantısız büyüdüğünden ses kontrolü zorlaşır. bu olağan bir durumdur. bir hastalık değildir.


aczmendi_aslı | 13 Ocak 2013 Pazar 15:25
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
Melik Can soruyor:
Gitarakor.com Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.