Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Şarkı Söyleme
Arkadaşlar ben bazı şarkıları transpoze etsemde hangi notadan olursa olsun sesime uymuyor.Örneğin nakaratta çıkış yapacak şekilde transpoze ettim mi şarkının başları çok kalın oluyor.Başları biraz incelttim mi bu seferde nakaratta sesim çok inceliyor ve kotü bir ses çıkıyor bunun nedeni o şarkıdan mı yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum
5.02.2013 09:36:33, 2269 okunma, 8 cevap, qusyetec yazdı
8.
mükemmeliyetçilikle alakalı bi durum. sılanın şarkısnın sıla gibi söyleyeyim kenan doğulunun şarkısnı kenan doğulu gibi söyleyeyim....
bu mümkün olmadığına göre algıyı değiştirmek lazım.


me_met | 27 Mart 2013 Çarşamba 02:31
7.
git sesinin kaç oktav olduğunu öğren :)


Cortlamış | 26 Mart 2013 Salı 19:13
6.
herkes şarkıcı olcak diye bir şey yok demek isteseniz daha doğru olur. herkes şarkı söyleyebilir en azından kötünün iyisi bi vaziyette. sadece transpoze edince sesine göre ayarlamamış oluyosun. örneğin bi şarkı Am-Em-F-Em akorlarından oluşuyor ve sen nakaratta yukarı çıkamıyorsan transpoze ediceksin. transpoze yaptığın hali Em-Bm-C-Bm oluyosa bunu direk bu şekilde de söyleyemessin muhtemelen. 3. perde de kapo takarak bu transpoze ettiğin akoru kullanırsan 1 ses kalınlaştırmış olursun.4.perde de aynısını yaparsan yarım ses kalınlaştırmış olursun. kapo kapo denyerek mantığını çözüyorsun zaten. sesin güzel olmayabilir ama en azından kötü de demez kimse. oturur dinlerler en azından dinlenilcek bi seviyede olur. kolay gelsin.


Eski Yazar | 10 Şubat 2013 Pazar 19:55
5.
Güzel bir forum başlığı v e konusu bu sorun bende de oluyordu. bir şarkıyı tam çıkarıyorum şarkının küçük bir yerinde ses çıkmıyor detonu yani kötü oluyor bu sefer transpoze ediyorum o zamanda giriş kısmı bozuluyor. çalışmak lazım imkan varsa ders almak gerekir. bol şans


gtrstokan | 10 Şubat 2013 Pazar 00:23
4.
dostum ozaman açtığın başlık tam sana göre şarkı söyleme :) şaka bi yana ses egzersizlerini attırmakla başlayabilirsin..


nskyigit | 6 Şubat 2013 Çarşamba 16:43
3.
dostum şarkı söylemek öyle sanıldığı gibi basit bir şey değil. unutma ki insan seside bir enstrümandır ve hakkıyla kullanmak kabilet ve çalışma gerektirir. bi gitarı öğrenmek ne kadar zorsa sesini hakkıyla kullanabilmekte okadar zordur.

eğer gerçekten sesini geliştirmek istiyosan bunun eğitimini az ya da çok alman lazım. internette bununla alakalı videolar bulabilirsin. sesnini ve nefesini eğitmeye başladıktan sonra kendi sesini tanımaya başlarsın ve ondan sonra bi şarkıyı dinledikten sonra senin sesine uygun olup olmadığını, sesine uygun olabilmesi için kaç ton transpoze edilmesi gerektiğini hemen anlarsın.

ayrıca illa ki herkes her şarkıyı söyleyebilir diye bi kaide yok. transpoze tam bi çözüm değil eğer şarkı 5 oktavlık bi şarkı ise ve sen 2 oktavsan ne yaparsan yap boş. dediiğim gibi bunlar belirli bi eğitimden sonra olur şarkıyı dinler dinlemez anlarsın sana uygun olup olmadığını yada ne kadar transpoze edilmesigerektiğini.


choopterasive | 6 Şubat 2013 Çarşamba 10:18
2.
herkes sarkı soylemek zorunda degil oncelikle bu gerçeği kabul etmek gerekiyor.bu durum senin için geçerli mi bilinmez tabiki. sesin iyi yada kotu aralıgında bir problem olduğunu ele alırsak kendine belirleyebilecegin birkaç şarkıyla devamlı tekrarlar yapmanı ve yanlışların üzerinde durmanı öneririm.kayıt yapma şansın varsa kayıtlar yapıp negatif yönlerini daha rahat gözlemleyebilirsin. gitarla birlikte ki eşlikte ise iyi yada orta kademelerde çalabiliyorsan akort edişinde bir sorun olduğu düşünülebilir.önce sesine bir rahatlık vermeli sonra gitarını düzenlemen buna göre daha mantıklı olacaktır.


terliksihayvan7 | 5 Şubat 2013 Salı 12:15
1.
bunun sebebi muhtemelen ses aralığının daha açılmamış olmasından kaynaklanıyodur , şarkıları kendi kendine okudugun zaman dikleri tiz ses olacak şekilde bağırarak okumayı dene bir zaman sonra sesin açılıp oraları daha rahat okudugunu göreceksin . Kayıt gibi şeyler yada arkadaş ortamında çalacağın zamansa çift sesli yerine daha düz 2-3 ses aralıgında olan şarkıları çalabilirsin .


Sametozgen | 5 Şubat 2013 Salı 11:06

Anket
ysr1969 soruyor:
Santana marka gitar iyi mi?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.