Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Akustik Gitar Problemi Yardım
Ben 4 yıldır çalıyorum gitarı yani acemi değilim. Bu hafta gitar aldım fender hellcat yalnız sorun şu ki bare basamıyorum arpejde. Çok sinirlendim gitardan soğudum sizde neden böyle ? Kesinlikle acemi değilim bunun dışında ne olabilir. Lütfen işi bilenlerden yardım bekliyorum . Arpej atarken bare basılmıyor. Azcık araştırdım kimi sap diyor kimi tel kalın diyor. Nasıl yapacam bilmiyorum . Lütfen bilenler yardımını esirgemesin.
22.03.2013 15:20:14, 1651 okunma, 9 cevap, pontia yazdı
1.
Kardeşim bende 8 senedir çalıyorum.Gitarın sap ayarı bozuk olabılır bunu bir gitarcıda yaptırmalısın,veya gitarın üst eşiği ve alt eşiği uzun olabilir..En iyisi iyi bi gitarcıya götürmek.Sorun sende değil :)


anlkosar | 22 Mart 2013 Cuma 18:32
2.
Benim gördüğüm akustiklerin çoğunda klavye-tel arası çok sert oluyor. İyi akustiklerde durum farklı ama, benim de zorlanmamın sebebi o mesafenin iğrençliği :) , ya da sap eğridir ki bunu anlarsın zaten..


_TeomaN_ | 22 Mart 2013 Cuma 20:07
3.
Akustik gitarların kullanımı klasik gitar kadar yumuşak değildir, akustikte teller daha serttir ve gergindir,bare basamamanın sebebi bu olabilir,cızırtılar vs de oluyordur,zamanla alışırsın


nickyoh | 22 Mart 2013 Cuma 22:57
4.
Muhtemelen gitarının sap ayarı bozuktur diğer arkadaşlarının da dediği gibi. Eğer teller klavyeye uzak bir mesafede bulunuyorsa telleri klavyeye basabilmen klasik gitardaki kadar rahat olmayacaktır nitekim teller misina veya bakır kaplı değil. Bir enstrümancıya götürmenden yanayım.


merterci | 23 Mart 2013 Cumartesi 11:58
5.
Öncelikle cevapladığınız için hepinize tesekkur ediyorum. Şimdi sanırım gitarı tamire göndermem gerekiyor. Fakat ben bu gitara 850 tl verdim. Neden boyle bi hatayla karsılasıyorum . Tamire verirsem ya gitarı yapamazlarsa hepten batarsa diye de korkmuyor değilim. Gitarı ankaradan getirttim. Ben samsunda yasıyorum. Tamiri samsunda mı yaptırayım acaba. Birde gitarı komple mi yarıp tamir yapıyorlar.5 yıllık biriktirdiğim parayı bu gitara vardım daha 1 ay olmadan pişman oldum resmen. Lanet olsun...


pontia | 23 Mart 2013 Cumartesi 13:09
6.
Dostum gitarını aldığın gibi bir lutiye ye götürüp kendine göre ayarlatman gerekir. Gitarının kullanım klavuzunda da yazar bu. Fabrikasyon ayarla gitardan hiçbir zaman tam performans alamazsın. Ayardan sonra bareni de rahatça basarsın zaten. Ayrıca gitarın bozuk değil sadece ayarsızdır.


lacivert110 | 24 Mart 2013 Pazar 20:30
7.
sevgili arkadaşım senin sorununu biliyorum genelde gitara taktığınız tellerden kaynaklanıyor
1-değiştirme sıklığın az
2- farklı modellerde kalınlıklarda tel deneme sonucu
3-gitarın sıcak ve soğuk hava temasından(nemde önemli tabi) dolayı ağacın çalışması
4- tel koptuğunda tüm seti değil yanlızca kopanı değiştirmek
5-gitarın klavyesine gerekli bakımı yapmamak
......................daha sayabilirim bu sorunlardan ne kadar iyi gitar alırsan al bunlara dikkat etmezsen gitarında bu sorunlar olur zaten bizde bu sebebten luthierlik yapıyoruz.
Basit bir mantıkla şunu düşün sıfır kaliteli araba alıyorsun sırf benzinle çalıştırıp kullanıyosun yağına suyuna bakmıyorsun kaliteli araba diye bunları yapmazsan tamirciye gidersin enstruman daha zordur hassas aletlerdir.bence bir luthier sana yardımcı olur daha dikkatli ol bence verdiğin paraya birazda senin sahip çıkman lazım


LACUSTOMSHOP | 1 Nisan 2013 Pazartesi 15:37
8.



öncelikle cevapladığın için eyvallah. ama ben soruda da bahsettiğim gibi gitarı yeni aldım. bu dediklerinin hiç biriyle alakası yok yani. ayrıca sorunun kaynağını diğer arkadaşların dediği gibi sap ayarı eşik ayarı olduğunu öğrendim. 5liraya telleri yakınlaştırdım. biraz daha rahatladım. istersem sonra tekrar bi ayar yaptırıp tamamen bu problemden de kurtulabilirim ama ben yine biraz zor olsun istediğim için bu kadarına karar verdim. cevapladığın için tekrar teşekkürler.


pontia | 1 Nisan 2013 Pazartesi 19:30
9.
Dostum şimdi sap ayarı falan uğraşmadan olayı çözebiliriz öncelikle akorda hangi tele vurulmuyası ordaki parmağı çıkar öyle dene bakalım ben öyle alışmıştım bende Adams Cllasical vardı sen düşün artık ben alışana kadar klavyeyi fenderin oyuklu klavyesine çevirmiştim. :D


CortXco | 1 Nisan 2013 Pazartesi 22:10

Anket
MDnz soruyor:
Valencia CG160 kulanıyorum . 1 yıl oluyor . Sizce nasıl bir gitar ?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,11 saniye.