Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Mikserden Anlayan Kimse Yok Mu?
Arkadaşlar başlıkta da tanımladığım gibi mixer almayı düşünüyorum. Ve şu sorulara cevap arıyorum :
1) Power Mixer nedir?
2) Power Mixer ile Normal Mixer arasındaki fark nedir?
3) ARADIĞIM ÖZELLİKLER: 150 tl limite kadar önerebileceğiniz ses kalitesi iyi olan, ve en az 4 girişli (çıkış sayısı önemli değil), çok önemli olmasa da her kanala ayrı efekt ekleyebileceğimiz yani üzerinde her kanala farklı efekt eklenebilen bir mixer arıyorum. duruma göre limitim 200 tl olabilir.

4) VE AYRICA BEN BU MİXERE 3 ADET ENSTURMAN VE 1 MİKROFON BAĞLAYIP, MİXERDEN DE AMFİYE GİRİŞ VERİP ***AMFİDEN*** SES ALMAK İSTİYORUM. ELİMDE 30 WAAT LIK BİR AMFİ VAR BU AMFİYE GÜÇ SAĞLAYACAK MİXERLER NE TÜR MİXERLER OLABİLİR ? HEM POWER HEM DE NORMAL MİXERLER BU GÜCÜ SAĞLAYABİLİR Mİ. YANİ İŞİMİ GÖREBİLİR Mİ ? BAZI YERLERDE HOPARLÖRE BAĞLAMAK İSTİYORSANIZ DECK MİXER DEĞİL DE POWER MİXER ALMALISINIZ DİYORLAR. BANA BUNU AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ?

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

23.03.2013 22:46:00, 2287 okunma, 5 cevap, m_turkmen_78 yazdı
5.


anladım. link atabilir misin uygun gördüklerinden bi kaç tane dostum


m_turkmen_78 | 27 Mart 2013 Çarşamba 16:01
4.
Rica ederim. Pille calisan mixer ile canli performans yapmak cok riskli. Tavsiyem kendinden powerlu deck mixer al kafan rahat olsun. Omixerde en kotu reverb olsun. Behringerin modelleri fena değil


togay_kurtulus | 27 Mart 2013 Çarşamba 15:30
3.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

m_turkmen_78 | 26 Mart 2013 Salı 13:33
2.


dostum sana çok ama çok teşekkür ederim allah razı olsun ilgin için kafayı yiyorum kaç gündür bu konuyla ilgili. Ben canlı performans amacıyla kullanacağım yani direk amfimden bu ensturmanların sesini almak istiyorum. öncelikli hedefim ses kalitesi değil sadece bu sesleri bu amfiden almak ? aklıma şu takılmıştı benim dostum: deck mikserlerin sanırım pille çalışanı bile var. O halde ben ensturmanlarımı bu miksere bağladığımda bu pille amfiye yeterli enerjiyi gönderebilir mi sorusu aklıma takıldı. Çünkü 9wolt pil sonuçta bu 4 ensturmanın enerjisini nasıl amfiye gönderebilir ki ? bu sebeple power amfi şart mı acaba diye düşünmeye başlamıştım kendimce ?


m_turkmen_78 | 26 Mart 2013 Salı 13:33
1.
Selam dostum kısaca aktarmaya çalışayım

Mixer senin de bahsettiğin gibi bir çok kanalı aynı anda kullanıp çıkış alacağın cihaz. Power mixer içinde poweramfi olan mixerdir. Farkına geçmeden hoparlör olayına değineyim. İki çeşit de hoparlör var amfili (aktif) amfisiz (pasif). Bazı hoparlörlerin kendinden ses ayarı olur fişe takarsın o aktif, fişe takmadan da çalışanlar pasif.
Başa dönelim power mixer kendinden power amfisi olduğu için pasif hoparlörler ile de kullanılır. Ama sadece mixer olan için ya power amfi alman ya da aktif hoparlör edinmen lazım.
Senin sistemin hakkında şunu söyleyebilirim. Amfiyi hoparlör olarak kullanmanı tavsiye etmem. Ensurman için dizayn edilmiş bu cihazlarda 4 kanallı ses almaya çalışırsan sonuç tatmin etmez ama ille bu amfi işimi görür diyosan zaten amfin power amfili bir hoparlör yani aktif sadece mixer ile işin çözülür

Eğer bu sistemi hangi amaçla kullanacağını yazarsan belki farklı bir alternatif önerebilirim


togay_kurtulus | 26 Mart 2013 Salı 11:49

Anket
pembe gitar soruyor:
Hangisi Daha Güzel?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.